Wij rekenen niet alleen, wij denken ook met u mee

Aan public relations doen, voor een goede communicatie zorgen, je met marketing bezig houden, aan je imago werken, het zijn nu niet de eerste zaken waarmee vooral de kleinere ondernemer zich sterk bezighoudt. Hij is liever bezig met zijn eigen product. Belangrijk is echter wel dat de potentiële klant weet wat u hem kunt bieden. Deze zaken zijn van levensbelang voor de ondernemer, zeker in deze tijd. Als accountants zijn wij er ook voor om onze klanten hierop te attenderen.

Bij de bespreking van de periodieke cijfers met de bestaande klanten en tijdens de door Van Welie Accountants gehouden spreekuren voor startende ondernemers komen behalve de financiële en fiscale zaken vaak ook marketingaspecten naar voren. De vraag hoe omzet en resultaat verbeterd kunnen worden is hierbij essentieel. Als adviseur van de zelfstandig ondernemer, die geen staf om zich heen heeft, wil de accountant graag meedenken en vanuit zijn ervaring met een veelheid van soorten bedrijven goede tips geven. Prijsaanpassing en kostenbeheersing zijn vaak niet de zaligmakende oplossingen. Door het product op een goede manier te promoten kunnen vaak betere resultaten worden behaald. Natuurlijk heeft het marketing- en reclamebureau op dit gebied veel meer in huis. Maar de accountant kan zijn klant op de goede weg helpen. Dat kan door hem op voornoemd bureau te attenderen, maar ook door hem te wijzen op de verschillende marketingmogelijkheden.

Voor een bedrijf of product is het belangrijk dat het zich onderscheidt ten opzichte van zijn concurrent. Daar moet u zich van bewust zijn en dat meenemen in uw marketingplan.
Wat is er nou zo uniek aan uw product. Goede kwaliteit? Nou, de klant verwacht niets anders, dus dat is geen argument. Een lage prijs of extra korting? Dan geeft u uw winst weg terwijl de concurrentie zich ook aan u aanpast. Daar schiet u dus niets mee op. Maar wat dan wel? Dat hangt natuurlijk van uw product en vindingrijkheid af. Denk daar eens goed over na en discussieer er eens over met uw accountant.

Wilt u meer weten over dit onderwerp, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.

Besparen op uw accountantskosten

Naar homepage Van Welie Accountants